Пампорово – ски приключения в сърцето на Родопите

Публикувано от На Разходка
16.11.2014
Пампорово зимен курорт

С голямото изобилие за зимен туризъм и екстремни ски усещания, което предлагат планинските курорти в България, те се превръщат в топ места за почивка в цяла Европа. Истината е, че в действителност не само нашенци, но и чужденците буквално обожават страната ни, когато става въпрос за зимна приказка сред природата, празнуване на коледните и новогодишни празници в някоя от любимите ни дестинации в планината и най-вече за ски. А ски курортите на страната съвсем не са малко! Едни от любимите ни, безспорно, си остава Пампорово – туристическата дестинация, която ни предлага ски приключения в сърцето на Родопите.
зимен курорт Пампорово през зимата

Пампорово е добре познат като слънчев, уютен, модерно устроен и перфектно организиран за ски почивка курорт в района на град Смолян, курорта Чепеларе и разбира се, харизматичните Родопски масиви. Най-високият му връх е Снежанка, а най-любимата част от природата тук си остава безумно чистия въздух, от който дори може да ти се завие свят.

Поглед от високо над Пампорово - кулата Снежанка

Още по-главозамайващи обаче са ски условията тук. Пампорово предоставя модерна ски база, осъвременена и изцяло пригодена за нуждите и претенциите на днешния турист – било то български, или чуждестранен. Курортът разполага с писти с различно ниво на трудност. Това умишлено разграничение е отличен подход да се даде възможност и на начинаещите, и на напредналите, та дори на професионалните скиори и любителите на екстремните спортове да се възползват от ски условията тук. Например, ако ви за първи път, най-добре е да се пробвате на зелените и сини писти. Ако обаче вече за пета година идвате тук, за да се насладите на местните ски условия, ви съветваме директно да се отправите към черните писти. Общата дължина на всички тресета надминава 37 км.
Снимка на ски пистата на Пампорово

Повечето от тях дори са изцяло пригодени и отлични за ски бягане и сноубърд. Ако търсите разтърсващо ски усещане, се отправете директно към тресетата, които се спускат от величествения връх Снежанка. Средно, всяка писта е с приблизителна надморска височина от 1400 до 1900 метра. За по-масивните и високи писти се полагат винаги особени грижи с цел да осигурят максимално безопасно, но пък много вълнуващо, ски преживяване. 2004 година е особено специална за Пампорово. Тогава, в курорта се появява първата за цялата страна халф-пайп писта. И до днес тя представлява най-голямото удоволствие за всички любители на сноуборда. Наред с това, всеизвестната писта Стената-2 в Пампорово осигурява и условия за нощно каране до 10 часа вечерта.
Зимна снимка на Пампорово небе и звезди

Наред с това, Пампорово е страхотна отправна точка за вашия вълнуващ поход в планината. Голяма част от местните еко пътеки преминават директно през курорта или в околността. Не пропускайте да се насладите на отличните ски условия, удивителната природа и невероятно комфортните и модерно изградени хотели в Пампорово. Тук зимната приказка е реалност, ски усещанията – уникални по рода си – а почивката, със сигурност, ще ви остави спомени, които да носите дълго време в съзнанието си. Защото родопския ски курорт Пампорово е уютен, развлекателен и съвременен, но освен това е и атрактивен за пълен релакс, отдих и отмора сред приятна, непринудена и луксозна обстановка.
Милиони звезди в нощтното небе на Пампорово

Comments

comments

Оставете коментар