Боровец – луксозната страна на зимния туризъм

Публикувано от На Разходка
22.11.2014
Боровец - зимна снимка от високо

България предлага великолепни условия за зимен туризъм. Мекият климат, примесен с перфектна снежна покривка през празничните дни на зимата, създават благоприятна среда за почиващите – без значение дали търсят активен ски туризъм, отдих сред природата или приятна наслада с отлична компания в типичните за страната ни битово изградени къщи за гости и уютни 3-, 4- и 5-звездни хотели. Наред с това, България изобилства от отлични и невероятно атрактивни зимни курорти – най-вече планински – които да направят вашата ваканция истински незабравима. Ако обаче търсите една наистина заслужена луксозна почивка, ние горещо ви съветваме да се спрете не на коя да е туристическа дестинация, а именно на легендарния и все още активен в лидерските си позиции сред останалите зимни родни курорти Боровец.
Зимен скии сноуборд курорт Боровец

В Боровец, със сигурност, няма да скучаете. Тук се предлагат страхотни условия за активен зимен отдих – най-вече за ски, каране на сноуборд, а защо не и за приятна разходка с лифта. От друга страна, Боровец е отлично място, на което да отиде, когато силно жадувате да избягате от градската действителност и напрегнатото ежедневие. Местната природа, чистият въздух и десетките атракциони в региона ще ви накарат да забравите и за най-големите си проблеми у дома. Боровец е любим, обичан и предпочитан от български и чуждестранни туристи и защото предоставя първокласни условия за релакс. Луксозните му хотели надминават и най-добрите очаквания за комфорт и удобство, а нощният живот тук буквално кипи от началото до края на зимния сезон.
Ски каране, туризъм в Боровец

Що се касае до вашата активна ски почивка в Боровец, курортът е повече от щедър в това отношение. Като най-известна и реномирана ски туристическа дестинация, условията за зимни екстремни спортове тук са в действителност перфектни. Боровец предлага няколко ски писти и лифтове, за които ежедневно се полагат грижи от местния персонал. Освен това, тресетата са подредени така, че да паснат за всички гостуващи – според степента на трудност. Такъв подход позволява уникални емоции и за начинаещите, и за професионалистите в карането на ски. Всички монтирани съвременни оръдия за сняг – в това число и за изкуствен – постоянно се държат в изправност, за да могат гостите на курорта максимално да се насладят на своя престой. От 2003 година насам пък, в Боровец вече има и условия за нощно каране на ски. Именно тогава, управата на курорта поставя специални приспособления за уникалното преживяване.
Боровец - зимен курорт за почивка, ски и сноуборд

По своята дължина, всички писти в Боровец наброяват около 58 км, като най-дългата тук е 12 км. Сред по-известните тресета, които горещо ви съветваме да пробвате, са Синтяково, Ястребец, Мартинови бараки и много други. Общо мрежата в Боровец наброява и цели 14 влека, 3 модерни седалкови лифта и един туристически кабинков лифт. Курортът включва и едни от най-високите части на Рилския планински масив. Там, сгушен сред огромните върхове, се намира и съвременният и перфектно изграден ски център Маркуджик. Центърът е специално основан за всички професионални скиори и за любителите на екстремното каране на ски поради дългото задържане на снежната покривка с дебелина от около 3 метра и нагоре.

Ако и тази зима се чудите къде да отидете на почивка, Боровец е идеалното място, на което всеки ще намери по нещо за себе си!

Comments

comments

Оставете коментар