Банско

Публикувано от На Разходка
04.01.2015
Банско и красивата снежна природа

Макар и малка, страната ни е богата и на прекрасни летни, и на отлични зимни курорти. Разбира се, сред туристическите дестинации за зимната ваканция, любими и най-предпочитани си остават планинските. Но пък ако попитате някой чужденец кой е любимият му ски курорт в България, почти винаги ще получите един и същи отговор – Банско. Ние, българите го обичаме не по-малко, но чужденците имат особен афинитет към това превъзходно съчетание между горещ нощен живот, комфорт и удобство в хотелската мрежа, вдъхновяваща природа и чист въздух и, разбира се, перфектни ски условия. Няма спор, Банско е точното място както за ски адреналин, така и за първия ви урок по зимни спортове.
Банско - ски курорт
Банско се смята за курортът с най-модерната ски база в България. Наред с това, в курортът се регистрира и най-дългият ски сезон в страната – от 15 декември, та чак до 15 май. Банско, категорично, ще се превърне и в още по-добро място от сега, защото на негова територия постоянно се осъществяват нови и нови модернизации, подобрения и обновявания. Освен чисто нови хотели, изискани ресторанти и атрактивни нощни барове, в Банско се обновяват и ски съоръженията.
Банско ски и сноуборд лифтове

Един от символите на курорта е местният кабинков лифт Гондолата. Освен че от тук започва чисто новото курортно селище, лифтът е и свързващото звено между Банско и двата ски центъра. Чалин валог и Шилигарника са добре познати както на чуждестранните, така и на българските туристи. Центровете са модерни, добре оборудвани и винаги атрактивни със забавленията, които предлагат. Така например, и двата ски центъра са достъпни и за начинаещи, и за по-напредналите както в ски спорта, така и в сноуборда. До пистите се стига за около 25 минути с Гондолата, като тази кратка, но изключително приятна разходка, определено си заслужава, имайки предвид какви невероятно гледки предлага на лифтовите пътници.
Банско - зимни условия за скиори и сноубордисти
През дните без снежна покривка в зимен курорт Банско – което е напоследък е рядкост за зимния сезон в страната – работят над 40 мощни оръдия за снабдяване с изкуствен сняг. Те се поддържат постоянно в изрядно състояние и редовните гости на Банско, със сигурност, ще потвърдят това. Ски условията обаче не са единственият плюс на курорта. Банско, се смята и за най-предпочитано място и за любителите на сноуборда. Именно тук се намира и първият и единственият по рода си сноуборд парк на Балканите. Заради него, хора от цял свят пристигат в Банско и се забавляват заедно с любимото си хоби – сноуборда. Екстремните зимни спортове – най-вече скоковете – са не по-малко засегнати като типичен активен отдих в курорта. Съвсем скоро Банско ще пусне в експлоатация и специална пригодена писта за състезания, изградена в района на Шалигарника. Тази писта, както и състезанията, които се очакват буквално да взривят редовните посетители на Банско, ще е насочена предимно към екстремните зимни спортове – включително и сноуборд и скокове на по-необичайни места.
Банско ски туризъм писти и състезания
Ако съвсем случайно не сте били в Банско, тази година е идеална да си поправите грешката. Курортът ще стане домакин на едно от спусканията, предвидени за Световното първенство по ски, а освен това, любимият електронен фестивал Хърайзън отново се завръща именно тук, в Банско!

Comments

comments

Оставете коментар