15 необичайни приятелства между животни, които ще разтопят сърцето ви

Публикувано от На Разходка
10.01.2014
Необичайно приятелство между Шимпанзе и бенгалско тигърче приятели

Все още има хора, които вярват, че животните са зверове, но необичайните приятелства между животни, които сме събрали тук, ще докажат, че те са способни да чувстват любов, състрадание и приятелство, както самите нас.

Всички снимки са очарователно сладки, но има нещо повече в тях.
Защо тези животни формират тяхното приятелство? Някои от тях са познати с дивия си нрав, други със страхливия си характер, но в отсъствието на техните прайдове или стада, те търсят социални взаимоотношения извън собствените си видове.

Други по-самотни животни, особено ако са отраснали без собствените си родители, могат да образуват връзката родител-дете, и по този начин те прекарват време и помагат на по-малко бебе животно да порастне.

Каквато и да е причината, необичайните приятества между животните, показва че животните могат да бъдат много по-емоционални, отколкото много от нас вярват.

Африкански слон и куче лабрадор
Африкански слон и куче лабрадор
Необичайо приятелство между Африкански слон и куче лабрадор


Въпреки огромната разлика в размерите, слонът Бъбълс и черният лабрадор Бела са станали страхотни приятели. Слонът Бъбълс бил докаран в американския резерват, след като бил спасен от Африка, докато кучето Бела дошла с персонала на парка. Голямото им приятелство се е родило от общата им любов към водата. Като едно от любимите занимания на черният лабрадор е, като използва слонът Бъбълс за трамплин.

Куче и слон приятели
Беа жирафът и Уилма щраусът
Необичайно приятелство между жираф и щраус
приятелство между жираф и щраус

Беа и Уилма са станали добри приятели, докато прекарвали времето си заедно в „Буш Гарденс, САЩ. Двамата споделят 65 акра оградена земя, но въпреки това те предпочитат да прекарват времето си заедно.

Жираф и щраус приятели
Куче и дива лисица
Куче и лисица приятели
Куче и лисица приятели

Кучето Тини и дивата лисица Снифър станали най-добри приятели, след като се срещнали в горите на Норвегия.  Собственикът на кучето е любител-фотограф, който живее с кучето си из горите и откакто се появила лисицата Снифър си станали неразделни дружки.

Необичайно приятелство между лисица и куче
Торки кучето и Шрек бухалът
Приятелство между куче и бухал
Необичайно приятелство между куче и бухал

Кучето Торки осиновило бухала Шрек, докато бил едва 6 месечен и от тогава си живеят прекрасно заедно.

Фред лабрадорът и Денис патокът
Необичайно приятелство между куче и паток
приятелство между куче и паток

Нещата не изглеждали никак добре за патенцето Денис, чиято майка била нападната от лисица. Лабрадорът Фред и неговия собственик Джереми, намерили и спасили малкото пате Денис. От тогава насам, Денис и Фред си станали добри приятели. Лабрадорът Фред не за първи път помага на животно-сираче. Преди време той осиновил и малко еленче.

Кокошка и кученца приятели
Кученца и кокошка приятели
Кученца и кокошка - необичайно приятели

След като отърва тенджерата, заради травма с крака, кокошката Мейбъл открила ново чудо, след като била преместена в къщата на стопанина си. Там го чакали малки кученца. Поради някаква причина, едногодишната кокошка започнала да се грижи за тях и да ги топли, докато майка им е На Разходка в двора.

Куче и лъв приятели
Необичайно приятелство между куче и лъв
приятелство между куче и лъв
приятелство между куче и лъв

Малкият дакел взел лъвчето под „крилото си“. Когато лъвът бил открит, той бил страдал от метаболитно костно заболяване, което го оставило инвалид. Пет години по-късно и с тегло 226 кг., лъвът все още е най-добрия приятел на 5 килограмовия дакел.

Котка и лисица приятели
Необичайно приятелство между лисица и котка
Необичайно приятелство - лисица и котка

Тази любопитна двойка била забелязана от рибар на брега на езерото Ван в Турция. Не се знае много освен факта, че те са много сладки и игриви приятели.

Приятелство между тъгър, лъв и мечка
Приятелство между тъгър, лъв и мечка
Тъгър, мечка и лъв приятели
Тигър, Мечка приятели

Приказката за Шер Кан тигърът, Балуу мечката и Лео лъвът е наистина очарователна. Тримата били спасени заедно от наркотрафикант, който злоупотребявал с тях. Мечката дори била оперирана за да се премахне деформация на кожата и. Вероятно поради факта, че те са страдали заедно, днес те са неразделни. Те са под грижите на убежище „Ноевия ковчег“ в САЩ.

Приятелство между Мани дивото прасе и кучето Кенди
Приятелство между диво прасе и куче
Приятелство между диво прасе и куче
Диво прасе и куче приятели

Дивото прасе Мани било намерено умирайки от глад в югозападна Германия и доведено в дома на кучето Кенди. Когато те се видели за пръв път, веднага станали приятели. И от тогава са неразделни.

Гепард и куче приятели
Куче и гепард приятели
Приятелство между куче и гепард

Каси и Митани били отгледани заедно. По време на детство им, тяхното необичайно приятелство представлявало невероятно удоволствие за наблюдаване. Когато те пораснали, гепардът започнал да се сближава с други женски гепарди. Но въпреки това, те все още са добри приятели и се виждат много често.

Заек и сърна приятели
Приятелство между заек и сърна

Забелязани от фотогрфа на животни Таня Аскани, двойката сърна и заек изглеждат, точно като от известната история на Дисни – Бамби.

Заек и сърна приятели
Орангутан и куче приятели
Маймуна и куче приятели
Приятелство между орангонтан и куче

Кучето и орангутанът живеят заедно в резерват за редки и застрашени видове в САЩ. Въпреки че кучето не е застрашен вид, то е намерило своя дом при застрашените от изчезване животни. Сега те са страхотни преятели и изглежда ще останат такива.

Куче и сърна приятели
Необичайно приятелство между куче и сърна
Куче и сърна приятели

Пипин е бебе сърна. Тя била осиновена от кучето Кейт, която се грижела за него. Те били страхони приятели, докато сърната пораснала и била пусната в гората, за да отгледа собствено семейство. Въпреки свободата си, Пипин все още посещава Кейт и стопанина и.

Шимпанзе и бенгалско тигърче приятели
Необичайно приятелство между Шимпанзе и бенгалско тигърче приятели

Тези две бели тъгърчета, били разделени от тяхната майка, след като клетката и била наводнена по време на ураган. За щастие те са били осиновени от шимпанзето Анджана.

Необичайно приятелство между Шимпанзе и бенгалско тигърче приятели
Шимпанзе и бенгалско тигърче приятели

Източник www.boredpanda.com

Какви са вашите наблюдения за приятелствата между животни?
Харесайте и споделете:)

Comments

comments

One Response to “15 необичайни приятелства между животни, които ще разтопят сърцето ви”

  • Aleksa Aleksova

    Много е готино приятелството между заека и елена!Точно като във филма „Бамби“! :)

    Отговор

Оставете коментар